Onderhoudstips van Showmagazijn

Om er zeker van te zijn dat uw badkamer mooi en netjes blijft is het belangrijk de badkamer goed schoon te maken met de juiste schoonmaak artikelen. Wij van Showmagazijn kunnen u hierin van advies voorzien en ook kunt u bij terecht voor de juiste schoonmaak artikelen. Op deze manier weet u zeker dat de badkamer altijd perfect blijft. Onderstaand hebben we alvast antwoord gegeven op de meeste gestelde vragen: 

Kan ik mijn badkamer schoonmaken met agressieve schoonmaak artikelen?

We adviseren u om terughoudend te zijn met agressieve schoonmaakmiddelen, zoals agressieve ontkalkers of chloor. In sommige gevallen kunnen deze schade toebrengen aan uw nieuwe kranen, wastafelbladen of chroomwerk, waardoor iedere garantie van de leverancier komt te vervallen.

Wat is die doffe laag op de tegels?

Op nieuwe tegels is na het voegwerk soms een doffe laag zichtbaar, dit wordt ook wel cementsluier genoemd. Deze doffe laag kunt u het beste verwijderen door met een droge, ruwe handdoek ronddraaiende beweging te maken. We raden u aan om dit te doen voordat u met het schoonmaken van de badkamer begint. U kunt eventueel ook cement sluier verwijderaar bij ons kopen. Voor het juiste gebruik lees hiervoor de gebruiksaanwijzing die op de flacon staat.

Wij hebben hard water, hoe voorkom ik dat mijn kranen niet vast kalken?

In eerste instantie kunt u altijd denken om een water ontharder aan te schaffen. Dit apparaat zorgt ervoor dat u geen kalk meer heeft in uw water. Meer informatie hierover kunt u terug vinden op onze website onder het kopje water ontharder. Heeft u een thermostaatkraan? Draai de temperatuurknop elke week even van koud naar warm bij een lopende kraan. Zo voorkomt u dat het thermo-element van de kraan op een veelgebruikte temperatuurstand gaat vastkalken. Dit is een veelvoorkomende klacht, die u op deze manier eenvoudig kunt voorkomen.

Wij hebben een natuur product aangeschaft, hoe onderhoud ik dit?

Om natuursteen te beschermen moet het geïmpregneerd worden. Wij kunnen u van het juiste impregneermiddel voorzien, zodat u het natuursteen eenvoudig zelf kunt behandelen. Informeer bij ons welk reinigingsmiddel het beste geschikt is voor het natuursteen of marmer in uw badkamer. Dit is heel belangrijk, aangezien het om een natuurproduct gaat en verkleuring door foutieve behandeling onherroepelijk is. Ditzelfde geldt voor hout producten zoals massief eiken kasten of afdekbladen van echt hout. Door het hout een coating te geven voorkom je waterkringen of andere vlekken.