5 Tips voor een moderne badkamer

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een moderne woonstijl door te voeren in hun woning. Dit omdat het veelal strakke vormen bevat en het interieur vaak tijdloos is. Een minimalistische woonstijl die rust en orde creëert, wie wil dat nou niet? Hieronder vind je 5 tips die ervoor zorgen dat je badkamer modern is ingericht.

 1. Deel de ruimte goed in
  Door de ruimte zo goed mogelijk in te delen creëer je rust in de badkamer. Door een grote spiegel boven je badmeubel te plaatsen creëer je een ruimtelijk effect. Ook de keuze voor goede verlichting is erg belangrijk. Met indirecte sfeerverlichting kan je het lengtegevoel van bepaalde muren versterken. Kies ook voor glazen wanden en/of deuren voor je inloopdouche. Hierdoor blijft de ruimte open.

 2. Voer zoveel mogelijk één kleur door
  Gebruik dezelfde kleur zowel op je wand als op je vloer. Hierdoor lijkt de ruimte iets groter, maar minder hoog. Tegels bepalen veel meer de stijl van de badkamer dan dat de meeste mensen denken. Tegels die minimalistisch zijn of rechte lijnen hebben geven een hele strakke en moderne sfeer in de badkamer.
 3. Hou zoveel mogelijk dezelfde vormen aan
  Wanneer je gaat voor tegels met rechte lijnen, zorg er dan voor dat ook het meubilair beschikt over deze rechte lijnen. Wanneer je dit zoveel mogelijk aanhoudt, kun je een keer afwisselen door objecten met ronde vormen in het middelpunt van de badkamer te plaatsen. Hierdoor krijgt de badkamer meer karakter en wordt het object met andere vormen een ware blikvanger.

 4. Planten maken het verschil

  Planten voegen kleur toe aan een badkamer en kunnen zo een minimalistische witte badkamer doen opleven. Bovendien zijn planten goed voor de gezondheid. Hierbij moet je wel in je achterhoofd houden dat je niet een heel oerwoud hoeft neer te zetten. Zeker wanneer je een kleine badkamer hebt, kan een mooie kamerplant al veel verschil maken. Als je meerdere planten wil opstellen, zet ze dan naast elkaar voor een rustige(re) uitstraling.

 5. Samen douchen hoeft niet vervelend te zijn
  Vind jij het fijn om samen te kunnen douchen? Dan is het misschien wel een idee om 2 douchekoppen te installeren. Op deze manier heb je beide de ruimte, sta je altijd lekker warm onder de straal en douche je toch lekker samen met z'n tweetjes.

 

Wil jij een moderne badkamer of vind jij een andere stijl toch beter bij je passen? Kom dan langs bij onze vestigingen in Almelo of Assen om een gepast advies te krijgen of plan via de website alvast een afspraak in.