Badkamertegels, de basis van jouw droombadkamer

Badkamertegels zijn de basis van iedere badkamer. Daarom is het belangrijk dat je er van te voren goed over nadenkt welke stijl, formaat en kleur jouw tegels moeten hebben. Natuurlijk is dit heel erg afhankelijk van jouw smaak, maar er zijn een aantal zaken waar je van te voren rekening mee moet houden.

Bij het samenstellen van jouw droombadkamer begin je natuurlijk met de tegels. Tegels zijn namelijk heel sfeerbepalend. Je wilt namelijk niet dat jouw badkamer door de tegels er kleiner of drukker uit gaat zien. Hieronder gaan wij in op het formaat, de stijl, kleur en onderhoud van badkamertegels.

Badkamertegels zijn er in allerlei vormen en maten. Je komt van alles tegen bij Showmagazijn. Waar jouw keuze ook naar uit gaat, dit gaat de uitstraling van je badkamer bepalen en dus zal je rekening moeten houden met de volgende punten:

  • Grote tegels

Als jij voor een ruimtelijke badkamer wil gaan, ga dan voor grote badkamertegels. Een voordeel van grote badkamer tegels is dat er minder voegwerk is en dus minder tijd kost om te monteren. Ook  heb je minder kans dat het water wordt door gelaten door het formaat van de tegels. Daarentegen zijn grote tegels weer lastiger te plaatsen rondom buizen en andere obstakels in de badkamer, maar met wat slijp- en snijwerk komen wij heel ver.

  • Kleine tegels

Wil jij voor een gedetailleerde badkamer gaan, kies dan kleine tegels. Natuurlijk brengt dit wel meer werk met zich,  maar kleine tegels accentueren perfect de opbouw van het bad of toilet. Mochten jouw muren in de badkamer niet helemaal rechts zijn, dit kan met kleine tegels gaan opvallen.

  • Stijl

Er zijn op dit moment heel veel verschillende materialen en stijlen die gebruikt kunnen worden. De techniek en variatie dendert door en dat betekent dat er telkens meer opties bij gaan komen. Waar er vroeger veelal voor marmer werd gekozen, zijn keramische tegels nu heel erg hot. Keramische tegels worden gemaakt van klei en worden vervolgens gebakken in de oven. Door de hoge temperatuur waarop ze gebakken worden, zijn ze bestendig tegen dagelijkse invloeden en hierdoor makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ben jij op zoek naar een echte eye-catcher in jouw badkamer? Tegenwoordig kiezen ook veel mensen voor steenstrips. Hiermee creëer je een unieke en rustieke sfeer in iedere ruimte.

  • Onderhoud

Zoals we hierboven al beschreven hebben, zijn keramische tegels makkelijk te onderhouden. Onderhoud is heel belangrijk want eigenlijk houdt niemand van poetsen. Vraag je zelf dus af of je het niet erg vindt om wekelijks een uur langer je badkamer schoon te maken. Het is namelijk een feit dat de ene tegel meer laat zien dan de ander. Zo zie je op witte tegels snel zeepresten en op donkere tegels weer sneller kalkaanslag. Wil jij meer weten over het schoonmaken van jouw badkamer. Lees dan onze blog: 4 tips waarmee je je badkamer netjes houdt. <-- link naar: https://www.showmagazijn.nl/klantenservice/onderhoudstips

Ben jij iemand die liever niet gaat voor standaard? Door kleuren en vormen met elkaar te combineren zorg je ervoor dat bepaalde delen, zoals bijvoorbeeld het bad, eruit springen en geaccentueerd worden. Natuurlijk staan onze adviseurs in de winkel altijd voor je klaar om je te voorzien van het beste advies.  Wil jij teleurstellingen voorkomen? Maak dan alvast een afspraak voordat je één van onze winkels komt bezoeken. Zo ben je er altijd zeker van dat je direct wordt geholpen.